От името на коалиция за България пожелавам дълъг живот и

...
От името на коалиция  за България пожелавам дълъг живот и
Коментари Харесай

Нинова отново скочи на президента и заяви: Хората искат стабилност, сигурност и да живеят по-добре

От името на коалиция " за България " поисквам дълъг живот и добре свършена работа на 49-о Народно заседание (НС).

Това сподели водачът на, която прочете декларация в първия работен ден на новия парламент.  

" Проведохме доста срещи с хората по време на предизборната акция. Всички те желаят непоклатимост, сигурност и да живеят по-добре. Това е нашата задачата и не можем да продължаваме повече по метода, по който действахме последните две години. Народно събрание би трябвало да е решение на проблемите, а не част от тях. От ще се съсредотичим върху пет съществени задания в началните месеци на Народното събрание. Първата задача е приемане на бюджет. Г-н президент, направихте огромна неточност, като не внесохте бюджет предходната година. Тогава не ни чухте и в този момент ще би трябвало да слушате г-н Борисов, който сподели - или ме подкрепяте за държавно управление, или оставаме без бюджет. От неналичието на бюджет ще страдат безусловно всички. Ние сме за обществен бюджет, който пази най-бедните и онеправданите. Ние няма да подкрепим бюджет, който усилва налозите, замразява приходите и отстранява обществените прибодивки, признати от последния постоянен кабинет. Минималната заплата би трябвало да се усили, пенсиите би трябвало да се преизчислят, безвъзмездни учебници и медикаменти за всички деца ", разгласи Нинова.  

" Втората задача е да бъдат признати законопроектите за проекта за възобновяване. В предишния парламент се предлагаха лобистки закони, които нямаха нищо общо с проекта и защитаваха частни ползи. Надявам се в този парламент това да не се случва и да приемем същински и работещи закони ", прикани тя. 

" Трето - битката с корупцията и правосъдната промяна. Това е въпросът на въпросите. За страдание паралелната страна продължава да съществува. И освен това служебно държавно управление се краде необмислено. Има десетки сигнали за корупция, които отлежават в прокуратурата. Докато няма същинска и дълбока правосъдна промяна, няма по какъв начин да се случат нещата. Ние ще подкрепим такава промяна, а не промяна стани да седна ", безапелационна бе. 

" Четвъртият значим въпрос е Шенген. България е равна на всички европейски страни. Ние считаме, че неприемането ни в Шенген е двуличие. България е изпълнила всички критерии за участие в Шенеген и считам, че всички в тази зала сме на една позиция по тематиката ", сподели още Нинова. 

" Петият въпрос е за войната и мира. е за неутралитет във връзка с войната в Украйна. Ние сме срещу изпращането на оръжие в Украйна и недай си Боже жива мощ. Ние сме за спокойно и дипломатическо решение на този спор ", разкри тя. 

" За да се случат всички тези неща, би трябвало да има работещ парламент и кабинет. Всичко зависи от нас. На ход е първият. В последните години опитахме всичко и към този момент нямаме право на неверен ход ", приключи водачът на. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР